Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: в Авдіївці монтажники через обстріли не змогли поки що почати ремонт ЛЕП


Ситуація у Авдіївці, 1 лютого 2017 року
Ситуація у Авдіївці, 1 лютого 2017 року

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, що бригада електромонтажників через обстріли так і не змогла поки що вийти в район пошкодження ЛЕП.

Як повідомив він на своїй сторінці в Facebook, військовослужбовці разом із комунальними службами продовжуть ремонт будинків у приватному секторі.

За його словами, працівники служби соцзахисту доставляють продукти харчування людям похилого віку та тим, хто потребує такої допомоги.

«Ми організували централізований пункт прийому та видачі гуманітарної допомоги. Там приймають, обліковують та роздають жителі вміста усе необхідне. В приватному секторі встановили дві польові кухні, вони забезпечують гарячим харчуванням і кип’ятком», – написав він.

За даними ДСНС, загалом з Авдіївки евакуювали 175 людей, з них – 94 дитини.

Поліція Донецької області повідомляє, що підтримувані Росією бойовики 2 лютого близько 3:40 здійснили новий артилерійський удар по Авдіївці, інформації про загиблих та постраждалих немає, внаслідок обстрілу зруйновані 8 будинків.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв, а також заявляють про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів.

Внаслідок кількаденних обстрілів Авдіївка залишається частково без електрики, у деяких оселях відсутні також вода і опалення, є проблеми з мобільним зв’язком. Угруповання «ДНР» зі свого боку повідомляло про обстріли низки населених пунктів на непідконтрольній Україні території. Складна гуманітарна ситуація склалася в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту.

XS
SM
MD
LG