Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сирії заперечує дані правозахисників про масові страти


В’язниця Сайдная біля Дамаска, де, за даними правозахисників, проводилися страти
В’язниця Сайдная біля Дамаска, де, за даними правозахисників, проводилися страти

Уряд Сирії називає «абсолютно неправдивим» звіт правозахисників, в якому вони поклали відповідальність на сирійський уряд за страту щонайменше 13 тисяч людей і систематичні катування у військовій в’язниці поблизу Дамаска.

У заяві, оприлюдненій 8 лютого державними ЗМІ, Міністерство юстиції Сирії наголосило, що «провокативні й оманливі» повідомлення у медіа зі звітом правозахисної організації Amnesty International з’явилися з наміром підірвати репутацію уряду Сирії на світовій арені.

У Міністерстві юстиції також заявили, що страти в Сирії проводять після належної правової процедури і різних етапів судових процесів.

У своїй доповіді від 7 лютого правозахисники заявили про щотижневі повішання від 20 до 50 людей, чимало з яких цивільні прихильники опозиції, у в’язниці Сайдная біля Дамаска між вереснем 2011 і груднем 2015 року.

За даними Amnesty International, повішання відбувалися після військових судів, що тривали кілька хвилин. Правозахисники додали, що такі страти, які є воєнними злочинами, ймовірно, проводяться досі.

XS
SM
MD
LG