Доступність посилання

ТОП новини

Лютий перетворив південь України на ковзанку


Скуте кригою Чорне море, Одеса (фото з сайту міськради)
Скуте кригою Чорне море, Одеса (фото з сайту міськради)

Через несприятливі погодні умови – обледеніння, морози і штормовий вітер – в Одесі та Миколаєві на невизначений період призупинили навчання у школах. Таке рішення ухвалила місцева влада обох міст, аби уникнути травматизму на вулицях і дорогах. Одеситів закликали, за можливості, обмежити пересування містом.

Лютий перетворив південь України на ковзанку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

За минулі дві доби Одеса швидко перетворилась на ковзанку. У вівторок протягом дня йшов крижаний дощ, а в ніч на середу температура повітря знизилась до десяти градусів нижче нуля.

Через негоду побільшало ДТП і побутового травматизму

Представники влади закликали одеситів обмежити пересування містом. Попри це застереження, за даними мерії, станом на вечір середи понад 30 містян через ожеледь зазнали травм.

«Ніхто нічого не посипає, ось я і впав», – обурюється одесит Олег із переломом променевої кістки.

Міські комунальники, натомість, бадьоро звітують – суміші з солі та піску на вулицях використано близько півтори тисячі тонн. Наразі ситуація контрольована, але перший заступник міського голови Анатолій Орловський попередив: якщо буде потрібно, в’їзд великовагового транспорту буде обмежено.

«В самому Миколаєві дороги не слизькі, основні з них оброблені», – розповіла місцева жителька Ірина.

В обох містах ожеледь спричинила кілька серйозних ДТП. Так, в місті на Південному Бузі перекинулася автівка миколаївської станції швидкої допомоги. Лікар, водій і фельдшер не постраждали. В середу на виїзді з Одеси на київську трасу вантажівка врізалася у відбійник, водія госпіталізовано.

«На місці події були патрульні і співробітники служби з надзвичайних ситуацій у зв’язку з тим, що стався витік пального. Відпрацювали в комплексі, щоб не було подальших проблем», – розповіла подробиці дорожньо-транспортної пригоди спікер Одеської патрульної поліції Алла Марченко.

Прогнози синоптиків Гідрометцентру Чорного і Азовського морів поки що не втішають: територію України циклон залишить не раніше 11 лютого.

  • Зображення 16x9

    Ірина Назарчук

    Із 2017 року пишу та знімаю для Української редакції Радіо Свобода. З матеріалом «Попри стереотипи: жінки на військовому флоті» стала переможницею конкурсу ООН для журналістів «Публікації для змін. Україна на шляху сталого розвитку». Закінчила Одеський національний університет. Працювала на радіостанціях, телеканалах, в інформаційних агентствах Одеси. Пройшла кілька навчальних курсів «Інтерньюз-Україна».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG