Доступність посилання

ТОП новини

Зачистка бойовиків триватиме. Захарченко і Плотницький будуть усунуті (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Після вбивства «Мотороли» ліквідація «Гіві» була питанням часу, переконує газета «Сегодня». Експерти видання вважають, що ліквідація бойовиків продовжиться, і згадують про Захарченка та Плотницького. Вони також будуть усунуті, але не фізичним, а політичним шляхом. «Замість цих одіозних товаришів приведуть когось більш-менш нейтрального, щоб вони могли вести переговори з Києвом», – переконує експерт газети. Стаття називається «Зачистка бойовиків».

Уряд погрожує віяловими відключеннями світла й тепла. Якщо це відбудеться, то, як переконує «Газета по-українськи», це загрожуватиме Володимиру Гройсману відставкою, оскільки він за рік свого прем'єрства не спромігся «знайти» альтернативи донбаському вугіллю. Видання стверджує, що з лобіюванням вигідної Рінату Ахметову схеми «Роттердам+» пов’язані урядовці, які відповідають за енергетичний напрямок. Їхні прізвища називає «Газета по-українськи».

Минулого тижня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 600 мільйонів євро може бути наданий Україні найближчими тижнями. Однак, як зазначає газета «День», радіти Києву передчасно. Про те, на яких умовах Єврокомісія погодилася видати Україні кредит, йдеться в матеріалі «Допомога, оборудка, хабар...».

Вже понад рік в Україні запущена і працює система державних електронних закупівель ProZorro. За цей час українців не раз дивували незвичайні покупки держвідомств. Учасники ProZorro, спеціально для газети «Сегодня» підготували список нестандартних, а іноді і зовсім непередбачуваних закупівель, які робили державні структури. Ознайомитись з ними можна в статті «Шопінг влади».

Національна рада реформ, очолювана колишнім польським віце-прем'єром Лешеком Бальцеровичем і словацьким екс-міністром Іваном Міклошем, днями відзвітувала про виконану роботи за минулий рік. Газета «Сегодня» розібралася в документі іноземного десанту і виділила його ключові зміни. Про них видання розповідає в статті «Хід реформ: рухаємося повільно і не скрізь».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG