Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила у першому читанні зміни до «закону Савченко»


Верховна Рада Україна підтримала у першому читанні зміни до так званого «закону Савченко». Цей законопроект підтримали 235 народних депутатів.

Законопроектом передбачається, що зарахування судом терміну попереднього ув’язнення відбувається у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження, якщо хоча б один із злочинів є тяжким, особливо тяжким або повторним, попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», або так званий «закон Савченко», набрав чинності 24 грудня 2015 року. Він передбачає зарахування одного дня у СІЗО як двох днів позбавлення волі.

За цим законом, серед інших, було раніше, ніж за попереднім законодавством, звільнено після повного відбування перерахованого терміну позбавлення волі колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича та екс-депутата Віктора Лозінського. 15 листопада минулого року Верховна Рада відмовилася внести зміни до цього закону.

XS
SM
MD
LG