Доступність посилання

ТОП новини

САП: дружина за Насірова внесла грошову заставу – 100 мільйонів гривень


Роман Насіров в суді, 6 березня 2017 року
Роман Насіров в суді, 6 березня 2017 року

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляють, що дружина відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова внесла грошову заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба САП, дружина Насірова сьогодні внесла грошову заставу на спеціальний рахунок Солом'янського районного суду.

У прокуратурі нагадують, що підозрюваний зобов’язаний носити електронний засіб контролю, прибувати до детектива, суду за першою вимогою, не виїжджати із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива або суду.

2 березня НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата Олександра Онищенка.

Пряма трансляція з-під Лук'янівського СІЗО

У ніч на 3 березня в лікарні «Феофанія» детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру за статтею про «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки». Після цього суд протягом кількох днів обирав Насірову запобіжний захід. У лікарні «Феофанія», яка лікує високопосадовців, повідомили, що у голови ДФС інфаркт, хоча потім в Інституті кардіології імені Стражеско цей діагноз ані підтверили, ані заперечили.

7 березня Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у 100 мільйонів гривень, хоча Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу в розмірі 2 мільярди гривень. Апеляційна інстанція залишила це рішення в силі.

Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

Насіров був призначений головою Державної фіскальної служби у травні 2015 року, до цього він був народним депутатом, він пройшов до Верховної Ради за списками партії «Блок Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG