Доступність посилання

ТОП новини

Поліція шукає тих, хто облив фарбою пам’ятник Олені Телізі


Пам’ятник Олені Телізі у Бабиному Яру 18 березня 2017 року
Пам’ятник Олені Телізі у Бабиному Яру 18 березня 2017 року

Київська поліція з’ясовує обставини псування пам’ятника українській поетесі Олені Телізі у Бабиному Яру і шукає причетних до вчинення цього правопорушення. Про це інформує прес-служба столичної поліції.

«Близько 22-ї години правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідомі особи залили червоною фарбою пам’ятник Олені Телізі, встановлений на території Бабиного Яру. Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції і обстежила територію, біля пам’ятника виявили 5-літрове пластикове відро, пакет та будівельну рукавицю із залишками червоної фарби», – йдеться у повідомленні на сайті управління поліції у Києві.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, повідомили у поліції.

Пам’ятник поетесі й діячці Організації українських націоналістів Олені Телізі у Бабиному Яру відкрили наприкінці лютого цього року. Теліга і її чоловік були заарештовані гестапо і розстріляні у Бабиному Яру у 1942 році.

Голова ОУН Богдан Червак закликав правоохоронців притягнути до відповідальності винних у псуванні пам'ятника.

XS
SM
MD
LG