Доступність посилання

ТОП новини

Директор ФБР США підтвердив факт розслідування контактів штабу Трампа з Росією


Джеймз Комі (л) і директор Агентства національної безпеки США Майк Роджерз (п) на слуханні в комітеті у справах розвідки Палати представників, Вашингтон, 20 березня 2017 року
Джеймз Комі (л) і директор Агентства національної безпеки США Майк Роджерз (п) на слуханні в комітеті у справах розвідки Палати представників, Вашингтон, 20 березня 2017 року

Директор Федеральної служби безпеки США Джеймз Комі підтвердив на слуханні в Конгресі, що нині триває розслідування контактів передвиборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа з посадовцями з Росії.

Як сказав він на слуханні в комітеті у справах розвідки Палати представників, він не може надати подробиць цього розслідування, доки воно триває.

Трансляцію слухання веде в перекладі російською мовою проект Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода «Настоящее время».

Цей комітет веде власне розслідування звинувачень щодо можливого втручання Росії в перебіг виборчої кампанії у США минулого року – одне з кількох, яке нині провадять різні органи Конгресу.

Протягом перших двох місяців на посаді президента США Дональда Трампа і його помічників переслідують звинувачення, що ґрунтуються на матеріалах американських спецслужб, щодо можливого втручання Росії в перебіг виборчої кампанії і, зокрема, щодо контактів працівників штабу Трампа з послом Росії у США і, можливо, іншими російськими представниками. Преса у США писала, що ФБР веде розслідування з цього приводу, але досі це не було підтверджено офіційно.

У січні спецслужби США оприлюднили доповідь про те, що, за їхніми висновками, «кампанію впливу» для втручання у президентські вибори у США наказав здійснити президент Росії Володимир Путін.

XS
SM
MD
LG