Доступність посилання

ТОП новини

Результати перевірки декларацій президента та міністрів будуть наприкінці квітня – НАЗК


Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький заявляє, що результати перевірки декларацій президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністрів стануть відомі наприкінці квітня.

За його словами, зараз фінансовий департамент здійснює перевірку декларацій в плановому порядку 24 вищих посадових осіб.

Орієнтовною датою отримання перших результатів в НАЗК називають 23 квітня.

В позаплановому порядку в НАЗК розпочали 39 перевірок за інформацією, яка надійшла від громадськості.

З 1 січня провели понад дві тисячі спеціальних перевірок, заявив Радецький.

Також, за його словами, до Національного антикорупційного бюро було передано 6 повідомлень, за якими мають бути відкриті кримінальні провадження і здійснені досудові розслідування.

Він зазначив, що це особи, які не подали декларацій, серед них судді апеляційної інстанції та народні депутати.

Їхні імена в НАЗК не називають, але вони стануть відомі у разі внесення даних в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань.

НАЗК передало до суду понад 20 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення фінансового контролю суб’єктами декларування першої хвилі, які несвоєчасно повідомляли НАЗК про зміни в майновому стані, зокрема, НАЗК ухвалило 2 рішення про притягнення до відповідальності двох заступників міністрів.

У лютому НАЗК ухвалило рішення про початок повної перевірки електронних декларацій президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабміну.

30 жовтня Порошенко подав свою електронну декларацію, він задекларував понад 26 мільйонів доларів (кошти на банківському рахунку). Також Порошенко задекларував права власності у понад 100 компаніях в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, Британських Віргінських островах та у Нідерландах, зарплату у сумі 121 054 гривень та інвестиційні прибутки у сумі 59 298 642 гривень.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу було подано понад 118 тисяч декларацій. Нині триває другий етап декларування.

XS
SM
MD
LG