Доступність посилання

ТОП новини

Британський міністр закордонних справ скасував візит у Росію через Сирію


Борис Джонсон
Борис Джонсон

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон скасував свій візит у Росію, запланований на 10 квітня. Про це він написав у своєму «Твіттері».

«Я не полечу до Москви у понеділок, 10 квітня. Мій пріоритет – переговори з партнерами по «Групі семи» щодо Сирії і підтримки Росією Асада», – зазначив Борис Джонсон.

Російська сторона поки не коментувала це повідомлення.

4 квітня внаслідок повітряного удару із застосуванням хімічної зброї по місту Хан-Шейхун, що перебуває під контролем повстанців, загинули щонайменше 86 людей. Влада США відповідальність за цей напад поклала на сирійський уряд. Влада ж Сирії заявила, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили «завод і склад хімічної зброї терористів», як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка 5 квітня заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН із приводу цього хімічного удару.

Уночі 7 квітня військові США атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром сирійських урядових військ на заході Сирії. Союзники Вашингтона у НАТО і в регіоні, зокрема й Великобританія, висловили підтримку діям США у Сирії.

Росія ж, натомість, назвала дії американських військових актом агресії.

XS
SM
MD
LG