Доступність посилання

ТОП новини

Сарган: справа Януковича щодо держзради надійде до Оболонського райсуду 11 квітня


Екс-президент Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних проваджень в Україні, проте жодне з цих проваджень ще не розглядається у судах по суті
Екс-президент Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних проваджень в Україні, проте жодне з цих проваджень ще не розглядається у судах по суті

У Генеральній прокуратурі заявляють, що кримінальне провадження щодо колишнього президента України Віктора Януковича за звинуваченням у державній зраді надійде до Оболонського районного суду Києва завтра, 11 квітня.

«Справа щодо звинувачення Януковича у держзраді має надійти в Оболонський суд у вівторок, 11 квітня», – написала речниця генерального прокурора України Лариса Сарган у twitter.

Наприкінці березня Апеляційний суд Києва, розглядаючи подання щодо зміни підслідності цієї справи, вирішив, що провадження стосовно Януковича за звинуваченнями у держзраді розглядатиме Оболонський районний суд Києва.

14 березня у Генпрокуратурі повідомили про передачу до суду провадження щодо Януковича. Проте захисники екс-президента заявили про «спробу неправомірного вручення обвинувального акту у справі про державну зраду».

Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території України, а також пособництві у веденні агресивної війни.

У січні Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Наприкінці листопада 2016 року Янукович як свідок давав свідчення у форматі відео-зв’язку у справі щодо 5 бійців розформованого спецпідрозділу «Беркут». Тоді він повідомив у суді, що перебуває в російському місті Ростов-на-Дону.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG