Доступність посилання

ТОП новини

Суддя у справі Мартиненка пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення про запобіжний захід


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Суддя у справі колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка Олександр Бобровник пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення про запобіжний захід.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для Мартиненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 мільйонів гривень.

Сам Микола Мартиненко під час засідання суду заявив, що вважає запитуваний САП запобіжний захід у вигляді утримання під вартою безпідставним, оскільки він не збирається переховуватися від слідства чи виїжджати з України. Він також вважає невиправдано великою суму у 300 мільйонів гривень застави.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали Миколу Мартиненка 20 квітня у рамках розслідування справи щодо державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Колишнього депутата підозрюють за статтями «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою».

За версією слідства, «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уклав контракт із компанією-посередником, підконтрольною Мартиненку, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами. Внаслідок таких дій у 2014-2016 роках держпідприємство зазнало збитків обсягом понад 17 мільйонів доларів.

Сам Мартиненко відкидає звинувачення і називає їх політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG