Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков щодо ймовірного переслідування геїв у Чечні: не маємо підстав не вірити Кадирову


Володимир Путін і Рамзан Кадиров
Володимир Путін і Рамзан Кадиров

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що у Кремлі немає підстав не вірити словам глави Чечні Рамзана Кадирова про те, що інформація про переслідування гомосексуалів у республіці не відповідає дійсності. Про це Пєсков сказав журналістам у понеділок.

«Доти, доки не буде якихось персоніфікованих заяв на цю тему (які довели б протилежне) – не абстрактних, знеособлених, а персоніфікованих – ми не маємо ніяких підстав не довіряти главі республіки», – додав Пєсков.

Рамзан Кадиров зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним раніше цього місяця. Він спростував інформацію, оприлюднену у квітні виданням «Нова газета», про ймовірне переслідування у Чечні геїв, а також побоювання журналістів видання про те, що їм може загрожувати розправа за ці публікації.

24 квітня «Нова газета» направила в Слідчий комітет Росії всі відомі їй дані про переслідування в Чечні гомосексуалів. У списку документів – персональні дані 26 людей, які зазнали «позасудових розправ», а також «убитих тільки на підставі підозри в гомосексуальній орієнтації».

XS
SM
MD
LG