Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Росія відповідальна за загибель члена СММ ОБСЄ на Луганщині


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов називає військово-політичне керівництво Росії відповідальним за загибель на не підконтрольній Україні частині Луганщини члена місії ОБСЄ та поранення двох співробітників місії. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті РНБО.

«Цей підрив є спланованим терористичним актом, скерованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке контролює окуповану територію Донбасу. Жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом», – вважає Турчинов.

За його словами, «одне із завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ, – призупинення патрулювання окупованої території для масштабного та неконтрольованого переміщення російського озброєння та військової техніки з метою подальшої підготовки масштабних військових провокацій».

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Служба безпеки України кваліфікувала інцидент як теракт.

У Росії закликали до ретельного розслідування інциденту.

XS
SM
MD
LG