Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: в ОРЛО кажуть, що знайшли світло у Росії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Доброго ранку!

ОРЛО без світла

Україна припинила поставки електроенергії на непідконтрольну частину Луганської області. Причина – заборгованість у 5 мільярдів гривень, яка накопичилася за роки окупації. Тим часом в угрупованні «ЛНР» заявляють, що їм вже вдалося повністю переключитися на інші джерела. Зокрема, стверджують, що електрику вони почали отримувати з Росії та від угруповання «ДНР». Як пройшов перший день без світла в окупованій Луганщині, читайте у матеріалі.

Топ-декларації на перевірку

НАЗК розпочинає перевірку е-декларацій найвищих посадовців – президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і членів Кабміну. Йдеться про їхні статки за 2016 рік. Водночас перевірка декларацій топ-чиновників за 2015 рік також ще не завершилася. Е-декларації у НАЗК перевіряють на тлі скандалів, у центрі яких опинилося агентство, членів агентства хочуть відправити у відставку, а систему реєстру декларацій перевірити. Розповісти, яка ситуація з перевіркою задекларованого, ми запросили у студію заступника голови НАЗК Руслана Радецького.

«Радикальне» збагачення

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко з’явився на допит у НАБУ, куди його викликали в рамках розслідування кримінальної справи стосовно ймовірного незаконного збагачення. Він називає закиди антикорупційних органів виконанням політичного замовлення президента Петра Порошенка. В Адміністрації президента називають такі звинувачення «фантазіями». Чи стане резонансною справа «радикального» політика, який не мав офіційного бізнесу, проте задекларував мільйони гривень, намагались з’ясувати наші журналісти.

Ляшко розповів про допит у САП (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Новий головний люстратор

У конкурсі на посаду директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України перемогла виконувачка обов’язків директора департаменту Анастасія Задорожна. У 2010 році вона закінчила Київський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». А раніше була помічником депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Олега Барни.

«Апостол» Федорова повернули Україні

Зниклий 10 травня минулого року примірник стародруку «Апостол» Івана Федорова, повернули народу України. «Четверо фігурантів справи було затримано поліцією в одному з ресторанів у центрі Києва під час спроби продати викрадену книжку. Спочатку «продавці» попросили 150 тисяч доларів, але зійшлись на 100 тисячах», – написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Незрячі бандуристи без зарплати

Чотири місяці не отримують зарплату бандуристи чоловічої капели «Карпати» Українського товариства сліпих (УТОС). 65% цього колективу – незрячі люди і це унікальний колектив. Попри затримку з виплатою зарплати, щодня капела проводить репетиції і постійно концертує, пропагуючи кобзарське мистецтво. Незрячі бандуристи стали заручниками непорозуміння між Мінсоцполітики і УТОС. Своєю проблемою вони поділилися і з нашою кореспонденткою у Львові.

Плекайте і підтримуйте таланти!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG