Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: на Донбасі утримуються 127 українських заручників


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що наразі на непідконтрольній території Донбасу утримуються 127 українських заручників. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічі з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем.

«Розповіла послу про наші зусилля по звільненню заручників, яких сьогодні на окупованих територіях вже 127...Я прекрасно усвідомлюю ту важливу роль, яку відіграє Німеччина і особисто канцлер Ангела Меркель для збереження єдності ЄС в питанні санкцій проти Росії до повного виконання Мінських угод», – написала Геращенко.

Також представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи заявила про звернення до Німеччини із проханням підсилити тиск на Росію для звільнення заручників і вирішення гуманітарних проблем.

На початку квітня повідомлялося про 126 українських заручників на Донбасі. Обмін заручниками є одним із пунктів Мінських угод.

XS
SM
MD
LG