Доступність посилання

ТОП новини

Що Києву робити з окупованою частиною Донбасу? (Інтернет-видання)


Дописувач сайту «Хвиля» переконує, що повернення Донбасу за будь-яку ціну не може бути самоціллю України. Головною метою є збереження і розвиток Української держави, як інструменту захисту інтересів українського народу. Тому формула дій України щодо Донбасу повинна бути такою: спочатку стабілізація ситуації, далі накопичення ресурсу, що дозволить Україні посилити військово-політичні, дипломатичні інструменти і м'яку силу, потім реінтеграція окупованих територій, потім їх реконструкція. Про це інтернет-видання переконує в статті «Що нам робити з Донбасом».

А в матеріалі «Чому українська мова не зупинить російського крокодила» дописувач сайту «Хвиля» переконує, що навіть якби в Україні всі говорили виключно українською, це не зупинило б агресію Росії. Бо інтерес до України визначається її географічним положенням і ресурсами. Все інше є приводом. Крокодил їсть не тому що хтось говорить крокодилячою мовою, він просто хоче їсти і їсть тих, хто не може дати здачі. Це суть його природи. Російсього крокодила може зупинити тільки соціальна організація українців, яка здатна створити економіку, яка виробляє танки, літаки, телевізійні вежі, сучасні знання, культуру, армію, коротше кажучи, набір інструментів, які генерують силу і процвітання, переконаний дописувач.

Інтернет-видання «Главком» аналізує, – скільки державних свят і вихідних повинна мати Україна і чи потрібно у зв’язку зі святами переносити робочі дні? Ці питання порушуються постійно з наближенням чергової «червоної» дати календаря. І хоча вони не вважаються найгострішими, але й тут українські політики примудряються наламати дров, наголошують журналісти. Недостатньо продумані спроби змінити звичні для українців алгоритми відпочинку можуть призвести до непередбачуваних наслідків. «Главком» проаналізував усі запропоновані нововведення до календаря свят, які можуть бути внесені на розгляд Верховної Ради. Про них йдеться в матеріалі «Битва за календар». Загалом, за підрахунками журналістів, українці відпочивають 139 із 365 днів на рік.

«Патріоти бабла: в Одесі перемагає пропаганда «русского мира» – у статті під таким заголовком інтернет-видання «Апостроф» зазначає, що перед 2 травня в Одесі тривало чергове «роздування» ситуації. Російська пропаганда намагається використовувати радянські символи для дестабілізації обстановки. Натомість українська контрпропаганда, на думку дописувача, примітивна і неефективна. Він вважає, що в Києві не розуміють необхідності фінансування контрпропаганди, не використовують елементарні закони психології. Саме тому українська пропаганда сильно програє російській. Принаймні, в Одесі. Хоча, на думку дописувача «Апострофа» художника Олександра Ройтбурда, у центральної влади є способи вплинути на художню самодіяльність, яку розвели в Одесі.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG