Доступність посилання

ТОП новини

Тріумф України у Каннах


Канни – Ювілейний 70-й кінофестиваль у Каннах відкрився французьким трилером «Привиди Ісмаеля» з Маріон Котіяр у головній ролі. Фільм розповідає про кінорежисера, життя якого кардинально змінюється після того, як він зустрічає свою колишню кохану, яка зникла 20 років тому.

Вже з четверга кіномани зможуть дивитися конкурсну програму, яка починається зокрема з фільму російського режисера Андрія Звягінцева «Нелюбов». За словами кінокритиків, цей фільм – вирок сучасній Росії.

Після «Левіафана», який викликав багато галасу і критики в Росії, режисер не зупиняється і продовжує досліджувати сучасну Росію. Про новий ступінь проблем і бюрократії він розповідає через історію сім’ї, яка переживає складне розлучення.

Серед перших стрічок, представлених у конкурсі «Світ, повний чудес» американського режисера Тодда Гейнса, у головних ролях – Джуліанн Мур і Мішель Вільямс.

Україну в Каннах представляє і Ванесса Параді

Україна цього року представлена у конкурсній програмі стрічкою Сергія Лозниці «Лагідна», її показ запланований ближче до кінця кінофестивалю, 25 травня.

Конкуруватиме Сергій Лозниця із такими метрами як, зокрема, Франсуа Озон. Цього року він у Каннах представляє стрічку «Подвійний коханець». Фільм розповідає про жінку, яка закохалась у свого психотерапевта, коли лікувалася від депресії. Однак, коли пара почала жити разом, жінка побачила інше обличчя свого чоловіка.

Україна також представлена в окремій програмі «Двотижневик режисерів». Литовський режисер Шарунас Бартас зняв фільм під назвою «Іній» про Україну, зокрема, війну на Донбасі. За сюжетом, волонтери везуть гуманітарну допомогу до України і потрапляють фактично у зону бойових дій. Відома французька акторка Ванеса Параді у цьому фільмі виступає у ролі журналістки, що додає фільму родзинки і міжнародного значення.​

Пальмова гілка з діамантами

Ювілейний фестиваль не обійшовся і без нововведень. Організатори кінофоруму вирішили, що святкове має бути все, і головний приз – золота пальмова гілка. Тому її прикрасили діамантами, тепер на ній понад 160 дорогоцінних камінців.

Головною інтригою лишається те, кому вона дістанеться. Журі Канського кінофестивалю відоме своєю непередбачуваністю, але і кіноексперти свого фаворита поки не обрали. Переможця оголосять 28 травня.

  • Зображення 16x9

    Євгенія Руденко

    Розповідаю про Францію – політичну, економічну, фестивальну і просто смачну. Народилася у Києві, закінчила Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та стипендіальну програму в Ягеллонському університеті у Кракові. Багато мандрувала і, врешті, останні роки живу у Франції та працюю на Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG