Доступність посилання

ТОП новини

Окупований Крим стане ядерним курортом? (Огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Газета «Україна молода» висловлює припущення, що на окупованому півострові Москва розміщує ядерну зброю. Видання пише, що практично з моменту окупації українського Криму Росією експерти заговорили про розміщення на півострові ракетних комплексів та ракет, які дозволяють нести снаряди з ядерною «начинкою». Мета завезення до Криму ядерної зброї – погрожувати Заходу, кажуть експерти видання. Відтак Росія планує укріпити свої позиції, аби в майбутньому не порушувалося питання повернення Криму Україні. Кремль абсолютно ігнорує інтереси населення, інтереси півострова як потенційно туристичного регіону і курорту, наголошує експерт газети у статті «Ядерний курорт».

Влада демонструє оптимізм щодо зростання ВВП і наповнення держбюджету, але досягає цього не традиційним шляхом зростання економіки, а чиновницькими хитрощами, переконує газета «Україна молода». Видання нагадує, що економіка України показує плюс. Але уважний аналіз ситуації дозволяє бачити і низку проблем, які допустив уряд, і шлях, що веде у глухий кут. Як у нього не потрапити, йдеться в статті «Ілюзії від Кабміну».

Розв’язати проблему на Донбасі можна тільки двома шляхами – або капітуляцією України, або створенням ситуації, коли Росії це буде невигідно чи дуже дорого, переконує експерт «Газети по-українськи». Він зазначає, що західні лідери змушуватимуть українського президента виконати політичну складову: надати територіям Донбасу нові повноваження і певну автономію. Але це не розв’язує проблему і не зупинить війну. Кровопролиття почалося не через те, що жителі тих територій хотіли більше повноважень. А тому, що Путін вирішив забрати ці області, як і Крим, наголошує газета. Порошенкові буде важко маневрувати між українським суспільством і західними партнерами, які хочуть вирішити власні проблеми. І це – на тлі корупції в Україні й відсутності реформ, зазначає «Газета по-українськи».

«Російські військові планують випробовувати на Донбасі нові боєприпаси» – у публікації під таким заголовком експерт газети «Голос України» пише, що для Росії окупована територія є ще й полігоном для перевірки нових зразків озброєння. У штабі проросійських бойовиків поширюється інформація про підготовку до «військових випробувань у бойовій обстановці» на одній з ділянок у зоні АТО нових російських високоточних боєприпасів. Артилерійські підрозділи, які використовуватимуть ці боєприпаси в зоні АТО, повинні прибути з Росії й будуть укомплектовані винятково фахівцями збройних сил Росії, стверджує експерт газети.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG