Доступність посилання

ТОП новини

Реанімаційний пакет реформ вимагає співбесід з кандидатами в аудитори НАБУ від парламенту


Антикорупційна група Реанімаційного пакету реформ закликає депутатів Верховної Ради дотримуватися процедури при визначенні кандидатури аудитора Національного антикорупційного бюро та провести співбесіди зі всіма кандидатами, які взяли участь у конкурсі. Про це йдеться в поширеній 21 червня заяві громадських активістів.

«Вважаємо проведення співбесід необхідним етапом визначення кандидатури аудитора для Національного антикорупційного бюро України. Тільки відкриті співбесіди дозволять визначити, чи є кандидати неупередженими щодо діяльності Антикорупційного бюро і чи готові вони здійснити аудит за міжнародними стандартами», - йдеться в заяві активістів.

У РПР наголосили, що вибір кандидатури для призначення аудитором НАБУ без проведення співбесід із кандидатами «не може претендувати на довіру з боку суспільства та міжнародних партнерів України» і може поставити під питання довіру до його результатів.

Відповідно до закону про НАБУ, президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

XS
SM
MD
LG