Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

«Собаки гавкають, український караван іде» – Порошенко про роль Росії щодо Угоди про Асоціацію України з ЄС (відео)

Посольство Великої Британії в Україні: Її Величність Королева Єлизавета ІІ привітала народ України з Днем Незалежності:

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич:

Посольство Великої Британії в Україні:

МЗС Румунії:

Вчетверте День Незалежності кримчани святкують в окупації. Десятки людей стали політв’язнями через підтримку цілісності України.

«Сьогоднійшній день почався із затримання двох активісток Українського культурного центру. Начебто на них є орієнтування, що вони займаються незаконною діяльністю. Кілька годин протримали, в однієї з дівчат незаконно взяли відбитки пальців і потім відпустили, не висуваючи звинувачень, бо звинувачувати немає в чому», – зазначає журналіст Антон Наумлюк в ефірі телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

В цьому році в Криму більше людей з українською символікою у День Незалежності, ніж було торік, за моїми спостереженнями
Антон Наумлюк

Жоден російській телеканал не показує постійні затримання та обшуки, які відбуваються фактично щотижня.

За півтора року роботи в судах в окупованому Криму не познайомився з жодним кримським журналістом. ЗМІ або не висвітлюють це, або висвітлюють це так, як подає ФСБ Росії, наголошує Антон Наумлюк.

Страх у людей в Криму дійсно зникає і люди починають об'єднуватися, розповідає в ефірі журналіст. У молоді з'являється ефект супротиву, люди, яких затримують, стають героями, тому з'являється новий метод тиску на людей – величезні штрафи, додає він, але це і викликало солідарність серед людей – всі почати збирати гроші, щоб виплатити штрафи, по 10 залізних рублів.

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG