Доступність посилання

ТОП новини

Відеоматеріали Радіо Свобода в соціальних мережах зібрали понад мільярд переглядів


За перші 9 місяців 2017 року відеоматеріали Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) зібрали понад мільярд переглядів у соціальних мережах.

Медіа-корпорація виробляє відеоконтент 23 мовами для 20 країн. За загальною кількістю переглядів лідирують користувачі інтернету з України, Росії, Вірменії, Узбекистану, а також Афганістану й Пакистану. Головними платформами поширення відео є Facebook та YouTube.

Відео та документальні фільми РВЄ/РС покажуть на кінофестивалі Sundance, Берлінському кінофестивалі, а також Московському кінофестивалі ArtDoc у 2017-2018 роках.

Відео Української редакції Радіо Свобода, включно з проектом «Крим.Реалії», увійшли в четвірку найбільш популярних відео РВЄ/РС у Facebook, набравши понад 52 мільйони переглядів.

Найбільш популярним у Facebook впродовж січня-серпня 2017 року став відеоматеріал Української редакції Радіо Свобода про премії співробітникам Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), розмір яких досягав 200 тисяч гривень. Відео набрало майже мільйон переглядів.

​Також варто згадати і відеоматеріал про українського пілота Олександра Акопова, який зміг посадити пасажирський літак, попри розбиту градом носову частину й нульову видимість. Відео набрало понад 800 тисяч переглядів та майже 24 тисячі поширень.

​Відео зі святкування річниці анексії Криму Росією в Сімферополі зібрало більш ніж 700 тисяч переглядів на сторінці «Крим.Реалії» у Facebook.

Одне з відео проекту про події 2014 року на Майдані поширили 16 тисяч разів, перегляди досягнули позначки 700 тисяч. Відео повністю побудоване на кадрах, відзнятих кореспондентами Радіо Свобода.

До Дня пам'яті Героїв Крут редакція підготувала коротку історичну довідку про героїчний вчинок 500 добровольців, які стали на захист Києва, стримуючи 6000 червоноармійців. 25 тисяч користувачів Facebook поширили відео у свої стрічці, ролик переглянули 630 разів.

А відеоблог зі спростуванням радянських міфів, які є частиною російської пропаганди, подивилось 780 тисяч людей.

На YouTube одним із найпопулярніших відео, яке зібрало 571 тисячу переглядів, став 23-хвилинний випуск російськомовної програми Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Пряму трансляцію Радіо Свобода про ситуацію в Києві 9 травня одночасно дивилось 4500 людей у YouTube та 3100 людей у Facebook. Загалом у мережі трансляцію переглянули 450 тисяч осіб. Також трансляцію можна було побачити в ефірі низки телеканалів.

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода бачить свою місію в просуванні демократичних цінностей та інститутів шляхом звернення до аудиторії тих країн, в яких свобода преси обмежена владою або наразі ще не стала нормою суспільного життя. Журналісти Радіо Свобода надають своїй аудиторії те, що їй недоступно з місцевих засобів інформації: новини без цензури, відповідальний обмін думками, відкрите обговорення проблем.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG