Доступність посилання

ТОП новини

Кремль в окупованому Криму проводить цілеспрямовану асиміляцію (огляд преси)


Пікет проти окупації Росією Криму. Петербург, 18 березня 2016 року (ілюстраційне фото)
Пікет проти окупації Росією Криму. Петербург, 18 березня 2016 року (ілюстраційне фото)

В анексованому Криму відбувається «тихий» геноцид українського населення, пише газета «День». Окупаційна «влада» півострова за активної участі російських спецслужб проводить цілеспрямовану політику асиміляції. Кремль і його маріонетки послідовно знищують освіту українською мовою, забороняють діяльність громадських організацій і насаджують міф про «єдиний народ». Конкретніше видання розповідає в статті «Бути українцем у Криму заборонено».

Газета «День» прогнозує – чого очікувати від візиту в Україну президента Польщі Анджея Дуди. Експерти видання сподіваються, що цей візит зупинить дуже швидке погіршення польсько-українських відносин, і що це буде свого роду «місія контролю завданих збитків».

Газета «Україна молода» нагадує, що вже через кілька тижнів споживачі електроенергії зможуть укладати як індивідуальні, так і колективні договори з постачальниками послуг, вимагати від комунальних підприємств виплату штрафу за неналежну роботу, запитувати детальну структуру тарифу. Але у медалі є і зворотна сторона, зазначає видання. Злісних неплатників можна буде відключати від систем централізованого опалення та водопостачання. Споживачі будуть платити абонентську плату постачальникам послуг, а з 1 січня 2019 року з боржників будуть вираховувати пеню за кожен день прострочення оплати квитанції. Тим часом вартість житлово-комунальних послуг продовжуватиме зростати. Докладніше йдеться в матеріалі «Вдарило струмом».

Завдяки пенсійній реформі в Україні виросли пенсії, і це, як стверджує газета «Голос України», вплинуло на рішення населення з окупованої частини Донбасу переоцінити ситуацію, в якій вони опинилися. Видання пише, що сьогодні навіть ті, хто з 2014 року ні разу не їздив за пенсією на підконтрольну Україні територію, готові їхати за її отриманням. Про те, як оформити пенсію мешканцям окупованої території, парламентська газета розповідає в публікації «Пенсійна реформа спантеличила населення ОРДЛО».

Нацбанк продовжує опускати гривню, переконує газета «Сегодня». Регулятор вийшов з покупкою на міжбанк, але придбав лише 2 мільйони доларів США, хоча зазвичай торги починає з 10 мільйонів доларів. Фінансові аналітики видання вважають, що це сигнал ринку про те, що курс долара буде до кінця року рости, щоб допомогти Кабміну виконати показники з доходів держбюджету, оскільки акцизні та митні платежі стягуються у валюті. Про це газета інформує в статті «Євро зміцнюється – бюджет наповнюється».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG