Доступність посилання

ТОП новини

Міхеїл Саакашвілі загрався (огляд преси)


Міхеїл Саакашвілі (праворуч) спостерігає, як мітингувальники, яких він закликав йти до Жовтневого палацу, під час штурму будівлі виривають бійця Нацгвардії зі строю перед центральним входом до будівлі. Київ, 17 грудня 2017 року (ілюстраційне фото)
Міхеїл Саакашвілі (праворуч) спостерігає, як мітингувальники, яких він закликав йти до Жовтневого палацу, під час штурму будівлі виривають бійця Нацгвардії зі строю перед центральним входом до будівлі. Київ, 17 грудня 2017 року (ілюстраційне фото)

«Український тиждень» стверджує, що Саакашвілі загрався. Він щиро повірив, що може стати лідером, тактиком і стратегом опозиції. Однак, як наголошує тижневик, Україна не Грузія. Харизматик вирішив двічі вступити в річку на своїй другій батьківщині, забувши, що Дніпро не Кура, при цьому розгубивши всі свої переваги й акумулювавши всі притаманні йому вади. Саакашвілі звинувачує владу України й особисто президента в узурпації на догоду їхнім фінансовим інтересам. Однак, як зазначає видання, замість узурпації влада продемонструвала... відсутність влади! Її дії у протистоянні з Саакашвілі були радше хаотичними, неузгодженими і недостатньо рішучими. Про це тижневик стверджує в публікації «Поганому танцюристові заважає Порошенко».

Українська політика за традиціями й за жанром – це цирк і розважальне шоу, стверджує «Український тиждень». Адже то найкращий спосіб для влади маніпулювати суспільством задля задоволення своїх інтересів. Так триває вже майже три десятиліття від відновлення незалежності й може тривати ще довго, зазначає видання. Змінюватимуться актори, локації, втілюватимуться нові ідеї та залучатимуться потужніші технології, але глибинно все лишатиметься як було. Проблема полягає в тому, що в Україні після розпаду совка так і не вималювалася структура влади з чіткою управлінською вертикаллю й точками ухвалення рішень. Тож усі конфлікти між силовими структурами, які нині відбуваються, і є черговим проявом цієї хвороби, вони просто закономірні, переконує тижневик у статті «Фрагментація влади».

Тижневик «Новое время», проаналізувавши висловлювання українських політиків, пропонує хіт-парад високопоставлених брехунів. Першу трійку очолюють – Юлія Тимошенко, Вадим Рабінович та Юрій Бойко. Так, за твердженням видання, лідерка «Батьківщини» лише в одному випадку з десяти говорить правду. Подібне легковажне ставлення до правди –ключовий принцип спілкування топових політиків із журналістами та електоратом, стверджує видання. Аналітики зібрали понад 400 цитат, з яких після перевірки лише трохи більше третини виявилися дійсно правдивими. Тобто в двох випадках із трьох типовий топовий український політик у своїх публічних промовах бреше, маніпулює даними або перебільшує. Про що найчастіше брешуть українські політики йдеться в матеріалі «Над прірвою в брехні».

Ухвалення закону про держбюджет-2018 за три тижні до кінця року поповнить «скарбничку перемог» чинного уряду та особисто прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, стверджує «Дзеркало тижня». Видання пише, що доопрацювання документа до другого читання не справдило побоювань експертів про можливе посилення складової споживання у передвиборний рік. Навпаки, під час доопрацювання урядом проекту орієнтація бюджету на розвиток лише посилилася. Конкретніше тижневик розповідає в матеріалі «Очікування і «перемоги» держбюджету-2018».

А в публікації «Болісна конфіскація. Як забрати мільярди Януковича?» «Дзеркало тижня» розповідає, як чинна влада займається конфіскацією награбованого та поверненням цих грошей у бюджет.

Україну накрила епідемія вегетаріанства: армія тих, хто заради моди, здоров'я і гуманізму готовий відмовитися від м'яса, досягла 2 мільйонів, а це майже 5% населення країни. І, як зазначає тижневик «Новое время», це не межа: в деяких країнах Західної Європи сьогодні кожен десятий –вегетаріанець. Серед лідерів руху – успішні молоді люди, орієнтовані на світові тренди. Докладніше про них йдеться в статті «Ні риби, ні м'яса».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG