Доступність посилання

ТОП новини

Юристи Трампа не змогли зупинити продаж книжки про президента США, яку він назвав брехливою


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Американський журналіст Майкл Вулфф підтвердив, що його книжка «Вогонь і лють: у Білому домі Трампа» (Fire and Fury: Inside the Trump White House) надійшла у продаж сьогодні – на чотири дні раніше, ніж планувалося.

Публікація уривків з книжки британською газетою The Guardian у середу та поширення їх у міжнародній пресі викликали гостро негативну реакцію Білого дому. Прозвучали повідомлення про те, що адвокати президента намагалися заборонити публікацію.

Трамп написав у Twitter, що ніколи не давав інтерв’ю автору для книжки, яку президент назвав «фальшивою» і «повною брехні».

Майкл Вулфф також через Twitter повідомив, що «дякує президентові», напевне, маючи на увазі величезну хвилю уваги до його книжки, спричиненої гучною реакцією президента і його соратників.

Часописи, які вже друкують окремі розділи книжки, зокрема британська газета The Times, повідомляють, що Майкл Вулфф написав, що Дональд Трамп нібито не очікував і не хотів перемоги на президентських виборах, а також подав деталі приватного життя Трампа у Білому домі.

Однією з найболісніших для президента частин називають цитування його колишнього найближчого помічника Стіва Беннона, який, згідно з книжкою, назвав «зрадою» та «непатріотичністю» переговори сина Трампа з російськими представниками під час виборчої кампанії.

У відповідь на оприлюднені слова Беннона Дональд Трамп заявив, що його колишній помічник «збожеволів», коли втратив посаду у Білому домі.

Аналіз, опублікований на сайті американської новинної телемережі CNN, стверджує, що книжка руйнує найцінніше, що має президент – його репутацію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG