Доступність посилання

ТОП новини

США: ФБР веде слідство у справі ймовірного фінансування Росією кампанії Трампа


Олександр Торшин, архівне фото
Олександр Торшин, архівне фото

Федеральне бюро розслідувань США вивчає питання, чи російський банкір передав гроші Національній стрілецькій асоціації на підтримку кандидатури Дональда Трампа.

НСА – це некомерційна асоціація, що об’єднує прихильників права громадян на зберігання і носіння вогнепальної зброї.

Згідно з повідомленнями, ФБР веде слідство щодо того, чи високопоставлений російський банкір Олександр Торшин незаконно передав гроші у прагненні допомогти кандидатові республіканців на президентських змаганнях.

Два джерела, які ознайомлені зі справою, заявили виданню McClatchy, що агенти ФБР з питань контррозвідки ведуть слідство у справі заступника директора Центрального банку Росії Олександра Торшина.

Згідно з агентством новин, неясно, як довго слідчі ФБР розглядають діяльність Торшина, який відомий тим, що втримує тісні контакти як з російським президентом Володимиром Путіним, так і з Національною стрілецькою асоціацією США.

Відомо, що Національна стрілецька асоціація витратила 30 мільйонів доларів під час президентської кампанії у США на підтримку кандидатури Дональда Трампа, який часто виступав на підтримку права зберігання вогнепальної зброї. Таке право гарантоване Конституцією Сполучених Штатів.

Про розслідування повідомлено в час, коли спеціальний прокурор Роберт Мюллер продовжує слідство в справі можливого втручання Росії у президентські вибори і таємної змови між кампанією Трампа і Москвою.

Президент Трамп постійно заперечує змову і називає розслідування «полюванням на відьом».

Цього тижня було повідомлено, що колишній головний стратег Білого дому Стівен Беннон був викликаний Мюллером і обіцяв повністю співпрацювати зі слідством.

XS
SM
MD
LG