Доступність посилання

ТОП новини

Чому «Національні дружини» допомагають ухвалювати рішення міським депутатам? (Огляд преси)


Що таке «Національні дружини» і чому вони допомагають ухвалювати рішення міським депутатам? Відповіді на це з'ясовувала газета «День». Видання пише, що ще не встигнули вщухнути дискусії з приводу недільного маршу громадської організації «Національні дружини», понад 600 учасників якої провели ходу і склали присягу в центрі столиці, як представники цього формування засвітилися в нових подіях. Днями міська рада Черкас ухвалила бюджет на 2018 рік у присутності і під натиском представників згаданих дружин. Чи не стане такий підхід прикладом для використання людей в балаклавах і в інших містах? Чи не будуть впливові та багаті люди намагатись створювати подібні парамілітарні структури? Прогнози експертів газета друкує в статті «Небезпечна тенденція».

Кожен політик має право на виправлення помилок, зазначає експерт тижневика «Країна» політолог Андрій Єрмолаєв. Він вважає, що коли Петро Порошенко повернеться до ідеї політичного компромісу, коаліції національної довіри, традиції політичних круглих столів, згадає про жителів ОРДЛО і шукатиме з ними зустрічі – то отримає підтримку людей. Політолог висловив переконання, що 2018-й стане визначальним. Якщо буде політична воля, то питання Донбасу вирішиться за рік. Потрібне стійке перемир’я, план розміщення миротворчої місії в нейтральній смузі і її виходу на кордон. Завершити процес треба домовленістю про статус Донбасу, каже експерт.

Підприємства найбільших українських олігархів Ріната Ахметова й Петра Порошенка не увійшли в десятку основних платників податків України за 2017 рік. Як інформує тижневик «Країна», у всіх великих корпораціях є штат юристів та економістів, які використовують легальні схеми зменшення податків. Наприклад, перейменовують продукцію або продають під виглядом іншого товару. Це відбувається через відсутність фондового ринку. На заході для того, щоб компанія була успішною і її акції продавалися, власник повинен показати прибуток, нагадує видання. В Україні ж деякі підприємства по 15 років працюють у збиток. У результаті сплачують мінімум податків і не сприяють розвитку України. Люди ставляться до цього терпимо. Українці мають усвідомити: всі чиновники живуть на їхні податки. Якщо велике підприємство працює у збиток, то воно просто не ділиться прибутком. Потрібен закон, за яким закриватимуть компанії, що працюють у збиток кілька років. А податки варто зменшити, щоб бізнесмени не оптимізували їх понад міру.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG