Доступність посилання

ТОП новини

«Національні дружини», як і «Азов» – проекти Білецького та Авакова (огляд преси)


Газета «Україна молода» коментує створення «Національної дружини». У матеріалі «Робiнгуди: український варiант?» видання аналізує – що насправді стоїть за публічною появою новоутворення і чого можна від нього чекати. Експерт видання наголошує, що насправді «Національні дружини» не мають нічого спільного ні з ідеологічними організаціями, ні з ініціативою знизу. Це, як і «Азов», – проект Андрія Білецького і Арсена Авакова, які готують групи тиску на всіх рівнях на майбутніх виборах. Це, в свою чергу, є своєрідною грою м’язами і тиском на Петра Порошенка, щоб показати, що у них є вагомий аргумент впливу на маси. Аваков, на думку газетярів, розуміє, що, коли почнеться серйозна боротьба за владу, армія не буде втручатися, а такі загони можуть стати засобом для тиску і проштовхування своїх інтересів, переконує газета.

«Діалог між Варшавою і Києвом може стати неможливим» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» пише, що поляки після ухвалення закону про «Інститут національної пам’яті» мають можливості для переслідування українців. У Польщі багато українських трудових мігрантів. Вони можуть бути носіями так званої «небезпечної бандерівської ідеології». Видання наголошує, що цей закон може утвердити політичний диктат владної польської партії щодо оцінок польсько-українського конфлікту та звинувачень у бік українців. Далі розбурхуватимуть антиукраїнські настрої. Це зможуть використати радикальні сили для виправдання своїх ксенофобських витівок, попереджає газета.

Газета «Голос України» з'ясовувала – чи законні церковні споруди на території столичного Музею історії? Йдеться про релігійну каплицю на території Музею біля фундаменту Десятинної церкви та декілька церковних «вагончиків». Це питання набуло широкого резонансу в суспільстві в зв'язку з нещодавніми подіями – підпалом каплиці та арештом двох архітекторів, причетних до підпалу. Подробиці – у сьогоднішньому числі парламентської газети.

А в матеріалі «Щоб посилити процес децентралізації» газета «Голос України» аналізує: які першочергові рішення має ухвалити Верховна Рада для добровільного об’єднання територіальних громад, щоб пришвидшити реформу місцевого самоврядування. Видання наголошує, що один із важливих законопроектів, який має ухвалити Верховна Рада, стосується передачі на місця земельних повноважень. Про те, чому і досі не ухвалили цей закон, розповідає «Голос України».

Україна поставила собі завдання посилити власну енергетичну безпеку. Особливо нарощення власного видобуду вуглеводнів набуває неабиякої актуальності в умовах гібридної війни з Росією. Які нафтові потужності має Україна і чи є підстави для оптимізму, з'ясувувала газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG