Доступність посилання

ТОП новини

Популізм – не менша загроза Україні, ніж корупція (огляд преси)


Голосування на одній з виборчих дільниць Києва (ілюстраційне фото)
Голосування на одній з виборчих дільниць Києва (ілюстраційне фото)

Сьогодні популізм – це така ж величезна загроза Україні, як і корупція, переконує газета «Україна молода». Міхеїл Саакашвілі пов’язує відставку президента зi збільшенням пенсій. І ніхто в нього не запитає, а яка чарівна паличка зробить ці фантастичні речі? Популізм підігрівається іншими, нібито цілком притомними, політиками, які мали б відчувати все-таки більшу відповідальність, наголошує експерт газети. Найсумніше, що чим ближчими будуть вибори, тим активніше нав’язуватимуть цю казочку про чарівну паличку, яка одним махом вирішить усі проблеми. Про це йдеться в статті «Прибрати і піти».

Генпрокуратура не знайшла доказів проти Юрія Бойка в махінаціях із буровими вишками. Як стверджує «Газета по-українськи», влада не хоче судити Юрія Бойка, Сергія Льовочкіна, низку інших осіб. І переконує, що Бойко – зручний супротивник Петра Порошенка на майбутніх виборах глави держави. Бо на його тлі чинний президент виглядатиме цілком симпатично.

Газета «Україна молода» пише про намір генпрокурора Юрія Луценка виставити на торги дві «вишки Бойка», заблоковані Росією в Криму. Видання пише, що заява Луценка не просто надає аргументи російській стороні щодо відсутності порушень в її діях, а й дає можливість Арбітражному трибуналу відхилити позовні вимоги України. Загалом, експерти видання пов'язують спробу відбілити перед громадою Юрія Бойка з наближенням виборів. Заголовок статті – «Генпрокурор чудить».

Колишній так званий «міністр оборони» угруповання «ДНР», російський диверсант Ігор Гіркін має виплатити 400 мільйонів доларів США компенсації рідним загиблих у збитому «Боїнгу» на Донбасі. «Газета по-українськи» переконує, що американці не зупиняться на такому судовому рішенні. Ймовірно, розгляд справи в суді був лише першою сходинкою, відправною точкою для більш масштабних процесів, переконаний експерт видання. Далі суд почне доводити зв'язок Гіркіна з владними колами й олігархами Росії. Якщо це зробити, можна ставити питання про арешт їхніх активів для компенсації. Ця справа може стати прецедентом, підставою для подальших судових процесів. Зрештою, вони стосуватимуться отримання компенсації вже від Росії як держави, наголошує газета.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна почне серійне виробництво ракет «Вільха» після державних випробувань, які відбудуться в березні 2018 року. Турчинов також висловив надію, що наприкінці 2018 – початку 2019 року відбудуться держвипробування крилатої ракети, після чого вона також буде поставлена на озброєння української армії. Газета «Сегодня» з'ясувала, які ракетні проекти вже зараз реалізуються в Україні. Стаття називається «Вільха» проти «Смерч».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG