Доступність посилання

ТОП новини

Кількість «корисних ідіотів» у час війни України з Росією зашкалює (огляд преси)


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Задовго до збройного вторгнення в Крим і на Донбас Росія розпочала гібридну війну проти України. Суть її, як переконує тижневик «Країна», – у глибокому проникненні в інформаційний, мовний, економічний, культурний, релігійний та інші виміри. Україна у відповідь ухвалила закон про декомунізацію, заборонила російські серіали, збільшила квоти для українських пісень на радіостанціях, закрила російські соціальні мережі тощо. Та чи достатньо цих кроків? Чи послабились позиції Росії? У яких сферах ближчим часом Україна може зробити прорив, щоб виграти цю війну? Відповіді пропонує тижневик «Країна».

Український інформаційний простір – це чорна діра, в якій російські спецслужби реалізовують свої сценарії, переконує експерт тижневика «Країна». Кількість «корисних ідіотів», які виступають як «військові експерти» чи коментатори, зашкалює. Гібридна війна у тому й полягає, що, крім гарячої форми її ведення, є інформаційна складова, наголошує експерт. Міністерство інформполітики мало б просувати українську точку зору на події. Однак, як стверджує видання, інформаційна політика відсутня й на окупованих територіях, і на підконтрольних владі України. Росія користується недолугістю Києва. Про можливі наслідки і як їх уникнути, розповідає тижневик «Країна».

Верховна Рада ухвалила закон, який вдосконалює процеси управління кредитними ризиками банків. Як переконують експерти газети «Голос України», зі створенням єдиного кредитного реєстру за певний час сформується реальна картина позичальників в Україні, зросте довіра між банками та клієнтами-позичальниками. А це, як наголошує газета, призведе до зниження процентних ставок і, як наслідок, дасть додатковий стимул розвитку підприємництва та економіки саме завдяки розвиненому кредитуванню.

Кабмін готує законопроект, який регулюватиме гастрольну діяльність українців в Росії. Артисти повинні будуть платити армії 20% від своєї виручки на гастролях в країні-агресора. Газета «Сегодня» розповідає, що пропонують в уряді, і яка думка артистів про ініціативи. Стаття називається «Податок за гастролі в Росії».

Бойовий гопак – унікальне бойове мистецтво, розроблене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях. Замовчуваний і непопулярний за радянських часів, віднедавна стараннями ентузіастів гопак перетворився на національний вид спорту. Докладніше про нього розповідає газета «Голос України» у статті «Як виростити справжнього козака».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG