Доступність посилання

ТОП новини

7-метровий пітон проковтнув індонезійську жінку


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Джакарта, Індонезія – 7-метровий пітон проковтнув жінку в центральній Індонезії, повідомив чиновник селища у суботу.

Потерпіла, 54-річна Ва Тіба, зникла безвісти, коли поралася на своєму городі поблизу її села на острові Муна у провінції Південно-Східна Сулавесі у четвер ввечері, розповів агентству Associated Press сільський голова Фаріс.

Наступного дня, у п’ятницю, її родина подалася розшукувати її на городі, але знайшли лише її речі, в тому числі сандалі і ліхтарик, сказав Фаріс.

Коли сім'я та селяни розпочали пошук жінки, вони натрапили на роздуту змію близько 50 метрів від місця, де були знайдені її речі.

Селяни вбили плазуна та принесли його в село.

«Коли розрізали живіт змії, вони знайшли тіло Тіби повністю одягнуте», – каже Фаріс.

На відео, що було підхоплене Washington Post, видно, як мешканці села Персіапан-Лавела розрізають убиту змію, щоб витягнути тіло жінки.

Фаріс сказав, що город жертви, за кілометр від її хати, розташований у скелястому районі з печерами та скелями, де водиться багато змій.

Сітчасті пітони, поширені в Індонезії та інших частинах Південно-Східної Азії, впинаються у здобич десятками гострих вигнутих зубів, поступово здавлюючи її й задушуючи до смерті, перш ніж її проковтнути. Будова черепа й тіла цих неотруйних змій дає їм можливість ковтати цілком і потім перетравлювати велику здобич, аж до розміру антилопи чи людини.

Випадки нападів пітонів на людей вкрай рідкісні. Але якраз минулого року в сусідній індонезійській провінції Західна Сулавесі пітон так само проковтнув цілим 25-річного чоловіка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG