Доступність посилання

ТОП новини

«Вірю в парад Української Перемоги в Донецьку» – соцмережі про репетицію параду в Києві


Репетиція параду 18 серпня 2018 року у Києві
Репетиція параду 18 серпня 2018 року у Києві

18 та 20 серпня у Києві відбулися вечірні репетиції параду до Дня Незалежності України. Колони військової техніки на вулицях та авіація ЗСУ в небі – незвична картина для киян та гостей міста.

В соцмережах люди активно діляться враженнями від репетиції параду. Комусь ця подія нагадує, що в країні точиться війна. Когось бентежить військова техніка, а хтось жартує, що у випадку дощу по Хрещатику може пройти і флот. Радіо Донбас.Реалії зібрало найяскравіші реакції.

«Вірю в парад Української Перемоги в Донецьку, Луганську, Сімферополі і Севастополі»

Нагадування про війну в країні, пил в очі або просто традиція? Для декого важливо зрозуміти, навіщо українцям потрібен парад.

«Емоції тих, хто в хлопцях у формі бачить героїв»

22 серпня, у середу, відбудеться генеральне тренування в парадних одностроях. Журналіст Олександр Рудоманов радить не пропустити подію саме в цей день:

Вперше у військовому параді візьмуть участь жінки-військовослужбовці, а також військові капелани. В соцмережах звернули увагу і на це:

Хтось жартує:

«Винищувачі над вишнями гудуть»

«Моторошно, але радісно, що наші»

Інстаграм – це також простір для серйозних думок.

Військовий парад за участю авіації – те, про що завжди будуть сперечатися, пише журналіст Радіо Свобода Руслан Тарасов:

А гість столиці з Німеччини хоч і вважає військовий парад одночасно вражаючим і непривабливим, також говорить про необхідність військового стримування в сучасному світі:

«Такий парад – дружнє нагадування про те, що нинішній стан світу – це той, де такі режими, як Китай чи Росія, постійно кидають виклик західним демократіям економічними, соціальними та військовими засобами... Це стає все більш очевидним в такій країні, як Україна, де Росія приєднала одну частину країни та тримає іншу у постійному протистоянні із сепаратистами. Свобода українців багато в чому залежить від можливості захистити себе та свою молоду демократію будь-якими необхідними засобами», – пише він.

«Дивний постапокаліптичний вечір»?

Навіть якщо ти не думаєш про парад, його важко не згадати, хоча б через затори на дорогах:

Жінки-військові під час репетиції військового параду, приуроченого до Дня Незалежності України. Київ, 20 серпня 2018 року
Жінки-військові під час репетиції військового параду, приуроченого до Дня Незалежності України. Київ, 20 серпня 2018 року

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG