Доступність посилання

ТОП новини

CNN: розвідка США підготувала список цілей для ударів у Сирії


Провінція Ідліб, 31 серпня 2018 року
Провінція Ідліб, 31 серпня 2018 року

Американська розвідка і військові підготували попередній список сирійських об'єктів, по яких буде завдано удару з повітря в разі застосування Дамаском хімічної зброї. Про це повідомляє CNN із посиланням на посадових осіб США.

За даними джерел телеканалу, рішення завдати повітряних ударів по Сирії наразі не ухвалене. Однак, як стверджують співрозмовники CNN, зібрані дані дозволять дуже швидко відреагувати, якщо президент США Дональд Трамп ухвалить рішення про авіаудар.

За інформацією CNN, Вашингтон стурбований наступом військ президента Сирії Башара Асада на Ідліб – останній оплот сирійської збройної опозиції. Джерела серед американських військових повідомляють про переміщення до Ідліб бойових вертольотів. Військові побоюються, що техніка може бути використана для хімічної атаки із застосуванням хлору. Сполучені Штати також стурбовані тим, що російська армія підтримуватиме урядові війська в наступі на опозицію.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що в сирійському Ідлібі планується провокація з застосуванням хімічної зброї. Міноборони Росії заявило про стягування у близькосхідний регіон кораблів і літаків коаліції, на яких розміщені крилаті ракети.

У Міноборони США заперечили твердження про посилення угруповання і зазначили, що стежать за перебігом російських військових навчань біля берегів Сирії в Середземному морі. У них беруть участь 26 військових кораблів і 30 бойових літаків.

XS
SM
MD
LG