Доступність посилання

ТОП новини

У Києві після нападу госпіталізований суддя у справі про вбивства на Майдані


Суддя Дячук є головою колегії в справі, в якій уже фігурують 157 потерпілих та понад 500 свідків, а на лаві підсудних – п’ятеро екс-службовців київського полку «Беркут»
Суддя Дячук є головою колегії в справі, в якій уже фігурують 157 потерпілих та понад 500 свідків, а на лаві підсудних – п’ятеро екс-службовців київського полку «Беркут»

У Києві госпіталізований суддя Сергій Дячук, який головує у справі про вбивства людей на Майдані 18–20 лютого 2014 року, повідомляє сайт Ради суддів України.

«Сьогодні ввечері (близько 22:30 14 вересня – ред.) біля власного помешкання було здійснено напад на суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука. На місті злочину працювала поліція, інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 (хуліганство) частина 4 (дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Поліції нападника затримати не вдалося», – ідеться в повідомленні.

Сам суддя пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю.

Сайт Ради суддів вказує, що Дячук є головою колегії в справі, в якій уже фігурують 157 потерпілих та понад 500 свідків. «На лаві підсудних – п’ятеро екс-службовців київського полку «Беркут». Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у вчиненні терористичного акту», – нагадують у Раді суддів.

«Напали ззаду, били, судячи з усього, гумовим кийком, вигукували погрози», – уточнює у Facebook журналістка Нато Двалі.

Читайте також: Міфи Майдану, з якими досі живе Україна

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

«Беркут» був розформований у лютому 2014 року, через кілька днів після розстрілів протестувальників у центрі Києва.

XS
SM
MD
LG