Доступність посилання

ТОП новини

«Незадекларована» цивільна дружина нардепа Козака веде бізнес у РФ з Медведчуком («СХЕМИ» | №227)


Тарас Козак – донедавна малопублічний депутат Верховної Ради та соратник кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, який пройшов до нової Верховної Ради за списком партії «Опозиційна платформа – За життя». Та цьогоріч Козак привернув до себе увагу, почавши скуповувати всеукраїнські інформаційні канали – спершу «112», згодом NewsOne​, а тепер і Zik. Паралельно з цим в їхніх ефірах помітно зросла частота появи самого Медведчука.

Те, що у Віктора Медведчука – нафтогазовий бізнес у Росії, «Схеми» розповіли ще рік тому. Нині виявилось, що Тарас Козак також пов'язаний з російською фірмою, яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії.

Але не напряму. Часткою у 25 відсотків у фірмі «НЗНП Трейд» володіє Наталія Лавренюк, яка має російський та український паспорти. Журналіст Максим Савчук виявив, що це – мати дитини народного депутата Тараса Козака, та його регулярна супутниця щонайменше останні 10 років. За цей час вони здійснили разом понад сто спільних польотів – на курортні острови та різні туристичні напрямки. Чому нардеп «забув» згадати про неї у своїй декларації? Чому не вказав частку у російському нафтовому бізнесі? Про численне майно в Україні? Чи не є це таким же способом переписати все на близьку особу, як свого часу це зробив його соратник Віктор Медведчук?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG