Доступність посилання

ТОП новини

Зелене світло на Банковій. Хто ходить в ОП і чому списки гостей досі таємні («СХЕМИ» | №244)


Чому прозорість роботи влади – важлива складова демократії? Бо перед високопосадовцем часто стоїть вибір: ухвалити рішення в інтересах однієї людини чи широкого кола громадян. І суспільство має право знати, хто впливає на президента, депутата, міністра, з ким і з якою метою проводять зустрічі наділені владою.

Володимир Зеленський обіцяв зробити роботу свого офісу максимально прозорою. Тож журналісти «Схем» зробили вже традиційний запит на Банкову – з проханням ознайомитись з журналом відвідувачів офісу президента. Хто і навіщо туди приходить? Але, як і в його попередників Петра Порошенка і Віктора Януковича, у Зеленського засекретили цю інформацію. Назвавши її «конфіденційною».

Це породжує підозри, що, як і раніше, олігархи й бізнесмени з сумнівним бекграундом непомічено потрапляють на прийом до перших осіб держави, що туди ходять судді та правоохоронці, які мали б триматися якнайдалі від посадовців і бути від них незалежними, що деякі люди, помічені в корупційних історіях, не такі вже й токсичні для команди президента, бо двері на Банкову для них відчинені. І всі ці підозри підтверджуються – в розслідуваннях журналістів «Схем».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG