Доступність посилання

ТОП новини

Таємні українські угіддя олігарха-сепаратиста із самопроголошеної «ПМР» («СХЕМИ» | №247)


Він – придністровський олігарх-сепаратист, підприємства якого наповнюють скарбничку самопроголошеної «Придністровської молдавської республіки» і з яких годуються тамтешні сепаратисти, контрольовані з Росії. Його називають «одним із основних бенефіціарів існування невизнаного Придністров’я. Він – це Віктор Гушан.

Здавалося б, які зв’язки можуть бути у проросійського бізнесмена-сепаратиста з невизнаної «ПМР» з Україною, яка вносить підприємства з так званої «республіки» до своїх санкційних списків? Особливо на тлі того, що українська армія вже майже шість років і сама воює з російськими гібридними силами на сході України.

Однак «Схеми» виявили, що Віктор Гушан має маєток в «українській Венеції» – в містечку Вилкове на Одещині, в сусідньому з Придністров’ям регіоні. Більше того, в Україні він володіє значною кількістю нерухомості та бізнесом, географія якого виходить далеко за межі Одещини. І за даними журналістів, він регулярно навідується в свої українські володіння і навіть має українське громадянство.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG