Доступність посилання

ТОП новини

Хованки Єрмака: таємні зв'язки та приховані контакти глави Офісу президента («СХЕМИ» | №253)


Офіс президента – допоміжний орган, який має забезпечувати роботу глави держави. Однак в реальності його керівник в Україні має великий вплив на процеси управління державою. Андрій Єрмак, який замінив на цій посаді Андрія Богдана, проводить переговори з Росією щодо майбутнього окупованих територій, звітує про боротьбу з коронавірусом і, схоже, має вплив і на кадрову політику.

Днями народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи за участю брата Андрія Єрмака – Дениса, датовані ще серпнем-жовтнем 2019-го. На зйомках прихованою камерою видно, як брат на той час ще помічника президента проводить співбесіди з претендентами на різні державні посади, а його довірена особа збирає гроші за призначення та організацію цих зустрічей, більша частина з яких нібито йде Денису Єрмаку.

Сам керівник ОП називає оприлюднення плівок – спланованою провокацією і просить правоохоронців розібратись, хто за цим стоїть.

Чи справді голова Офісу президента Андрій Єрмак має безпрецедентний рівень впливовості? Про це свідчитиме те, чим закінчиться ця історія – чи захитається під ним крісло, чи Зеленський навіть не відсторонить Єрмака на період офіційного розслідування. Тим часом «Схеми» давно спостерігали за тією діяльністю Андрія Єрмака, про яку не знайдеш згадок в офіційних звітах Банкової. Чиїми чартерами він пересувається? Та з ким таємно проводить зустрічі?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG