Доступність посилання

ТОП новини

Справу щодо газу «РосУкрЕнерго» направили до суду


Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу щодо розтрати службовими особами НАК «Нафтогаз України» 11 мільярдів кубометрів природного газу. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Зокрема, йдеться в повідомленні, прокурор Києва сьогодні, 25 березня, затвердив обвинувальний висновок у справі, порушеній за фактом розтрати посадовими особами «Нафтогазу України» шляхом зловживання своїм службовим становищем 11 мільярдів кубів природного газу вартістю майже 16 мільярдів гривень, що належали компанії «РосУкрЕнерго».

Цю кримінальну справу 8 червня 2010 року порушило Головне слідче управління Служби безпеки, досудове слідство завершено 18 березня.

Як повідомили в ГПУ, під час слідства зібрали достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У цій справі, зокрема, заарештовано екс-першого заступника голови НАК Ігоря Діденка, екс-голову Державної митної служби Анатолія Макаренка та заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

Кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком передали для розгляду по суті до Печерського районного суду Києва.
XS
SM
MD
LG