Доступність посилання

ТОП новини

Лівійські повстанці йдуть у наступ за підтримки міжнародних ударів


Повстанці в Лівії, за повідомленнями, відбили в урядових військ низку місцевостей країни після початку міжнародних повітряних ударів, санкціонованих Радою безпеки ООН.

У суботу повідомили, зокрема, що сили повстанців повернули собі контроль за містами Адждабія і Бреґа на півночі країни.

Також протягом суботи тривали повітряні удари міжнародної коаліції. Франція, зокрема, повідомила, що її бойові літаки знищили принаймні п’ять бойових літаків і два вертольоти сил лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі на військовій базі урядових військ поблизу міста Місрати, яке частково утримують повстанці.

Про удари повідомляли й із боку влади Каддафі. Його державне телебачення заявило, серед іншого, про повітряні удари по «військових і цивільних об’єктах» поблизу міста Сабха в центральній частині Лівії.

Речник уряду Каддафі також заявив про нові удари по дорозі між Адждабією і містом Сирт, батьківщиною Каддафі, яке наразі утримує уряд. За словами речника, серед загиблих у цих ударах є і військові, і цивільні мешканці.

Незалежних підтверджень цих заяв чи їхніх заперечень наразі немає.

Президент США Барак Обама заявляв, що міжнародна коаліція досягла «значних успіхів» у запровадженні резолюції Ради безпеки ООН, яка передбачає заходи на захист цивільного населення від бойових дій у Лівії, зокрема, створення зони заборони польотів для лівійської військової авіації.
XS
SM
MD
LG