Доступність посилання

ТОП новини

Глава УПЦ МП: виправдання екстремізму релігією неприпустиме


Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир заявляє про неприпустимість виправдання насильства релігійними поглядами. Про це він сказав, виступаючи на міжнародній конференції «Світові релігії і громадянське суспільство проти ненависті та екстремізму».

«Сьогодні ми спостерігаємо, як ненависть намагається виправдовувати себе релігійними мотиваціями... Вважаю, що ми повинні зробити одноголосну заяву про те, що екстремізм, ненависть, нетерпимість і ксенофобія не відповідають ні одній з релігійних систем», – сказав митрополит.

Глава УПЦ МП зауважив, що початок 21 століття ознаменувався небаченими раніше проявами екстремізму, зокрема такими, як теракти в США 11 вересня 2001 року, і це стало серйозним викликом для суспільства.

При цьому він наголосив, що коли прояви екстремізму виправдовують релігійною мотивацією, це є неприпустимим і повинно бути засуджене, оскільки спотворює релігію. За словами митрополита, завданням представників різних релігій повинно бути протиставлення просвітницької роботи проявам екстремізму.

Зі свого боку, патріарх Єрусалимський Теофіл ІІІ також висловив думку, що не можна виправдовувати насильство релігією, оскільки релігія спрямована на розвиток миру. Крім цього, він зауважив, що завданням різних конфесій є сприяння мирному співіснуванню.
XS
SM
MD
LG