Доступність посилання

ТОП новини

Лівійські війська відбили повстанців від батьківщини Каддафі


За повідомленнями з Лівії, війська, лояльні до лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі, в понеділок відбили наступ повстанців на місто Сирт, батьківщину Каддафі, і перейшли в контратаку.

У понеділок також тривали багатоденні бої в місті Місраті на заході Лівії, частину якого утримують повстанці. Пізніше уряд Каддафі заявив, що оголошує перемир’я.

Союз НАТО, який раніше в понеділок перебрав на себе командну роль в операції на запровадження резолюції Ради безпеки ООН щодо Лівії, заперечив закиди, ніби повітряні удари міжнародних сил мають на меті допомагати повстанцям у їхньому наступі.

Командувач операції НАТО, канадський генерал-лейтенант Шарль Бушар заявив, що мета ударів – «захистити цивільне населення і населені пункти, які перебувають під загрозою нападу».

Раніше в понеділок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив думку своєї країни, що в Лівії відбувається «втручання» міжнародної коаліції «у внутрішню громадянську війну», а це, за його словами, «по суті не санкціоновано резолюцією Ради безпеки ООН».
XS
SM
MD
LG