Доступність посилання

ТОП новини

В Януковича виступають за продаж землі іноземцям


Перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявляє, що в рамках земельної реформи в Україні з 2012 року планується дозволити продаж землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам.

Про це вона сказала сьогодні, виступаючи на «Українському саміті: Чи можуть справжні реформи бути втілені в життя».

«З 1 січня 2012 року ринок сільськогосподарських земель повинен бути відкритий. Не лише для громадян України, але й для іноземних громадян, які захочуть працювати в цій важливій сфері», – сказала заступник голови Адміністрації.

За її словами, протягом першого півріччя 2011 року планується розробити й ухвалити законодавчу базу, необхідну для здійснення земельної реформи.

«Розвиток ринку землі передбачає підготовку законодавчої бази, яка обмежує можливість її неефективного використання. Всі ці закони повинні бути ухвалені в першій половині 2011 року, щоб із 2012 року ринок землі запрацював повністю», – наголосила Акімова.

Вона додала, що в першу чергу йдеться про завершення створення земельного кадастру і ведення всіх необхідних реєстраційних документів.

Закон про ринок землі Верховна Рада України планує ухвалити в першому кварталі 2011 року.

2 березня парламент відмовився продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який в Україні діє до 2012-го.
XS
SM
MD
LG