Доступність посилання

ТОП новини

У справі Чорновола проводять повторні експертизи – Могильов


В'ячеслав Чорновіл
В'ячеслав Чорновіл

Київ – У справі про загибель лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола проводять комплекс експертиз, щоб усунути недоробки, повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. За його словами, серед низки експертиз, зокрема, автотехнічна, яку здебільшого проводять під час розслідування справ.

«Карна справа за фактом загибелі Чорновола перебуває на розслідуванні Головного слідчого управління Києва. У цій справі проводять необхідні експертизи», – сказав Анатолій Могильов сьогодні на прес-конференції.

За словами Анатолія Могильова, необхідність у проведенні експертиз виникла через те, що результати попередніх мають певні недоліки.

«На мій погляд, є окремі недоробки, які необхідно усунути», – наголосив міністр.

Крім того, Могильов також зазначив, що говорити про перспективи щодо розкриття цієї карної справи можна буде лише тоді, як буде проведено повторні експертизи.

У свою чергу, директор департаменту зв’язків з громадськістю МВС України Вiкторiя Кушнiр уточнила, що у справі про загибель В’ячеслава Чорновола проводять повторну «комiсiйно-комплексну» експертизу. За її словами, висновки експертизи дозволять міліції встановити, чи була смерть В’ячеслава Чорновола насильницькою.

Тарас Чорновіл
Тарас Чорновіл підозрює у причетності до вбивства Пукача, а Ющенка вимагає допитати


Раніше народний депутат Тарас Чорновіл заявив Радіо Свобода, що «роль (Олексія) Пукача в справі (В’ячеслава) Чорновола теж достатньо серйозно проглядається».

«За деякими даними, він (колишній генерал міліції Олексій Пукач) керував «наружкою» за В’ячеславом Чорноволом в Кіровограді, коли він мав виїжджати в цю останню дорогу до Києва, і він нібито дав сигнал на виїзд КАМАЗа з Лугового з Дніпропетровської області. Є тільки поки що деяка поверхова інформація. Факти можуть бути тільки в тому випадку, коли буде проведено до кінця слідство», – зауважив парламентарій.

За словами Чорновола, він також має серйозні претензії до колишнього Президента Віктора Ющенка. «Ющенко і Кравченко (колишній міністр внутрішніх справ) були найближчими друзями, особливо душевними друзями, там дружба була на найвищому рівні», – стверджує депутат.

«Ніби при Ющенку він (Кравченко) сказав фразу до своїх полковників: «Да Вы даже, сволочи, убить по-человечески не можете. Я тепер как клоун должен скакать перед тележурналюгами этими и рассказывать им, что это было просто авария». Я б хотів, щоб Ющенко під присягою сказав, було це при ньому сказано чи не було», – зауважив Тарас Чорновіл.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG