Доступність посилання

ТОП новини

Генплан Путіна


Відома чеська детективна фірма ABL, деякі з керівників котрої нині переховуються за межами Чехії, у зв’язку зі скандалом в середині країни, надала у наше розпорядження чергову порцію записів кулуарних і телефонних розмов відомих політиків. Про розмову 3 січня 2011 року високого чільника уряду Азаров з чеським міністром закордонних справ Карелом Шварценбергом у помешканні останнього у Відні ми вже повідомляли. Тоді йшлося про пропозицію українського урядовця повернути владі у Києві утікача, колишнього міністра уряду Тимошенко Богдана Данилишина, за хабар міністру Шварценбергу у розмірі щонайменше у 20 мільйонів євро… Але оборудка зірвалася, бо чеський правий не захотів домовлятися з речником Миколи Азарова та Віктора Януковича з політичних міркувань.

А сьогодні ми подаємо фрагмент запису агентами ABL телефонної розмови між російським прем’єром Володимиром Путіним та одним з лідерів української опозиції, «комфортних» для Путіна, як він сам не раз про цю особу заявляв, а саме – з Юлією Тимошенко. Розмова ця відбулася 24 березня від 15:32 до 16:07 за київським часом. Саме у час перебування Тимошенко в Європі. Зрозуміло, що для профі з ABL це було зручно, бо вони мають дуже розгалужену сателітну мережу для прослуховування будь-яких міжнародних телефонних розмов, не зважаючи на супердосконалі системи захисту цих мереж.

Так ось фрагмент з цієї телефонної розмови (стенограма) російською мовою, де,як зрозуміло, ініціатором є Володимир Путін (перекладаємо українською, бо не хочемо численних протестів з боку Донецького товариства рідної мови імені Анни Ахметової):

Володимири Путін: Привіт, привіт, моя дорога! Як тобі свіжий вітер європейської волі? Надихалася вже? Дивись, щоб у тебе там не закрутилася голова і ти не надумала десь, здуру, в якійсь Чехії чи кантоні Цуґ (сміється) , політичного притулку попросити. Ти ж знаєш, це не входить у наші стратегічні плани… Та й сама уявляєш, у нас руки довгі, ні Лондон, ні Прага не сховають … (З протилежного боку чути пирхання невдоволення та намагання заперечити «Що ти, ну що ти… Вова!) Ну, Юлєчка, не ображайся… Сама знаєш, з ким доводиться у вас працювати. Один Кучма чого вартий… Але прийшов час й на нього, ми йому покажемо й шантаж з торгівлею наркотиками в Санкт-Петербурзі, й кидалово з НАТО, й твої поневіряння в Лук’янівці, й нарешті, няню в Аліни (Кабаєва, коханка Путіна)…

Юлія Тимошенко: А що за няня?...

Путін: Так ця ж сволота ховала супермодерний «айфон», я навіть такого ще не маю, в з……х пелюшках мого синулі і передавала всі наші альковні розмови з Аліною людям Кучми… Зараза!

Тимошенко: Так ви її…, того?...

Путін: Та ні! Ми, як Кучма з Гонгадзе пропонував, віддали її Кадирову, він на ній свою сучку-вівчарку натаскував. (З протилежного боку чути жахання, «Ти ж даєш, Вова!»)… Ну, менше з тим, з Кучмою у нас піде все путьом. Головне, що цей дебіл Яник клюнув, тепер наші люди тримають все у своїх руках… Пшонка і Кузьмін все поведуть як треба, та й судді, СБУ, Могильов, все схоплено… Коли Яник схаменеться, то буде вже пізно. Я планую розкрутити це якраз під мої вибори, щоб вже до моєї інавгурації Яника «сплавити» і ти, моя дорогуша, підеш на переможний кидок цього разу. Чуєш!? Ми будемо правити Великою Руссю, Білою й Малою, разом! І, щонайменше, дюжину років! Ти чуєш мене, Юля!

Тимошенко: Чую, чую, Володя! Я вже так стомилася від такого становища, що вже й не знаю чи вірити в успіх колись…Може мені злиняти краще з цієї неньки, Володєнька? Кудись на острів Мен, чи у замок до мого зятя... (Мало не плаче…) Я вже так стомилася, і не дуже мене в Малоросії люблять. Ти ж сам бачиш, яка там ситуація… Ці хахли вже нікому не довіряють…

Путін: Ти мені оце, Юлєчка, кинь хнюпити! Який Мен, ти що забула, який борг ми тобі списали з п…нами-генералами в Москві. Вони мені до сьогодні дорікають, а я заспокоюю, що ти відпрацюєш у Києві… Який замок, ми вже давно забрали його з оренди у твого зятя. Щоб знала…

Тимошенко: Як забрали (здивовано), ви що його орендуєте також!?...

Путін: Ми всьо орендуємо, Юля… Ти ж знаєш, ніхто, окрім деяких американців, пов’язаних з українцями, не хоче й чути про суттєві фінансові вливання в Україну. Ми цього разу щільно й фронтально попрацювали з Малоросією…А щодо хахлів…То ціни на нафту сягнули вгору і ми на кінець наступного року, коли в Україні затліє бунт, кинемо море дешевої горілки, гречки, гнилої ковбаси, китайського сало. І все буде о’кей. Тебе на ура виберуть, «даму в білому», як і пророчив з мого благословення Паша Глоба на кінець 2012 року!

Тимошенко: Ой, Вова! Чи ж цей Яник не викрутиться за допомогою американців і Кучми… Вони ж такі хитрющі, сам знаєш?

Путін: Цього разу нічого вже у них не получицця. Забудь. Я міг би хоч сьогодні його «списати»… Кадировці вже попрацювали й на будівельному майданчику на схилах Дніпра, й над гвинтокрилами… Все схоплено дуже щільно. Так, що готуй біле плаття аля-Ґаґа… Нравицця мені ця тьолка… Ха-Ха-Ха!!! Все буде путьом, Юля. Як я й сказав, не дрейф!

Тимошенко: Володєнька, а як же шлюб?...

Путін: (пауза)… Який іще шлюб, дарагуша!? (із погрозливим здивуванням). Ти про що?...

Тимошенко: Та я…, та я про шлюб наших держав…

Путін: А-а-а… Фу! Я вже хотів був тебе образити. Вибач, бо ти вже у такому віці, що треба думати про щось інше, про онуків, про себе, про те, як зміцнити твої рахунки на острові Мен… Але щодо такого шлюбу, не хвилюйся. Все буде тіп-топ! Думаю, ми обвінчаємо хахлів і москалів (сміється) з тобою в Кремлі у 2013 році. На 400-річчя династії Романових! На цей час ми й виконаємо у цілому наш план про відновлення «руського міра»… То ж працюймо, дарагуша. (кінець фрагменту від ABL)

Опрацював фрагмент детектив Ян Зкоумал.

Оригінал: Алєксандр Мраз

Копія: Міша Добкін

Зауваження: Кучмі не висилати!

Р.S.: Аудіо цього фрагменту фірма ABL погодилася надати після повернення Яна Зкоумала з Шрі-Ланки. Він вже у літаку і ось-ось сяде першого квітня в Празі.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG