Доступність посилання

ТОП новини

Марчук сумнівається, що його звинуватять у вбивстві Гонгадзе


Колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Євген Марчук сумнівається в тому, що слідство може висунути йому обвинувачення у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

«Звісно, можна придумати якусь фантасмагорію, але її ще потрібно довести», – сказав він сьогодні після виходу з Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, повідомляє «Інтерфакс».

«З того, що я бачу, і як працюють слідчі, а я в цьому трохи розбираюся, я не відчуваю...», – прокоментував хід слідства Марчук.

При цьому він наголосив, що підписував протокол про нерозголошення ходу слідства, тому не може відповісти, які запитання йому ставив слідчий і якими темами він цікавився.

Водночас екс-секретар РНБО уточнив, що під час слідства відповідав на запитання не лише за той період, коли він обіймав посаду секретаря РНБО. «Слідчий ставить запитання, які вважає за потрібне для розкриття істини», – наголосив Марчук, додавши, що ці питання стосуються також більш раннього періоду, ніж убивство Гонгадзе.

При цьому він зауважив, що слідчий ставить запитання щодо періоду, коли він очолював СБУ. «Цілком нормальне слідство», – сказав Марчук.

За його словами, наразі він не знає, чи заплановані якісь очні ставки за його участю, і кого можуть запросити на такі очні ставки. Марчук також не уточнив, коли наступного разу прийде на допит. За його словами, в нього є домовленість зі слідчим, що в понеділок наступного тижня вони зв’яжуться, і слідчий призначить йому час приходу до прокуратури.
XS
SM
MD
LG