Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни визначали у день гумору найбільшого політика-брехуна


Львів – У Львові та Луцьку 1 квітня – у день гумору – громадські активісти намагались розвеселити перехожих веселими живими смайликами. А також львів’яни визначали політиків, які найбільше їх обманули і розсмішили.

На площі перед оперним театром поставили дві дошки з карикатурними зображеннями політиків із Києва та Львова. Серед них були Віктор Янукович, Микола Азаров, Дмитро Табачник, Юлія Тимошенко.

Літні львів’яни не розуміли гумористичної акції, а молодь була активнішою.

Радіо Свобода поцікавилось у перехожих, хто з політиків їх насмішив чи обдурив найбільше.

– Насмішив Віктор Янукович, тому що дуже багато є ляпів у його виступах, навіть про серйозні речі.

– Нічого до тих політиків не маю і не хочу мати.

– Янукович обдурив, бо зарплати стали менші. Тимошенко насмішила, бо те, що розказувала, вона б ніколи не виконала.

– Азаров найбільше насмішив, а чому? Але це всі зрозуміли і знають. А Янукович обдурив своїх виборців.


Найбільше насмішив львів’ян, за першоквітневим рейтингом, на думку третини опитаних перехожих, Президент Віктор Янукович, а ось лідерами серед політиків-брехунів стали екс-прем’єр Юлія Тимошенко, прем’єр Микола Азаров і міністр освіти Дмитро Табачник.

Українська політика – лавочка для збагачення

Тим часом політолог Юрій Шведа в коментарі Радіо Свобода зауважив, що його найбільше в українській політиці «розсмішив» екс-президент Віктор Ющенко. «Так, як Ющенко «насмішив» увесь народ України, особливо галичан, це нікому так не вдалося, щоб аж так люди розчарувались і зневірились, що не скористалась влада довірою людей, не виконала того, що було обіцяно. Хоча звісно, що всі політики обманюють», – зауважив Юрій Шведа.

Загалом усю українську політику політолог назвав «клоунадою», починаючи від бійок у парламенті, голосування кількома картками, відвертої брехні, яка лунає у Верховній Раді.

«Мені як людині, яка професійно займається, науково, політикою, абсолютно це не зрозуміло. Якщо хтось іде в політику, то бодай повинен мати загальне уявлення, як все має функціонувати. Те, що робиться в політиці, це невігластво і абсолютне нерозуміння функцій і завдань, чого ти туди прийшов. Це лавочка для власного працевлаштування і вирішення приватних проблем, а не загальнодержавних», – наголосив політолог.

Однак далеко не до сміху нині галичанам, які почуваються розчарованими і зневіреними (за різними соціологічними опитуваннями і оцінками), а з 1 квітня ще й тарифи за електроенергію зросли на 15 відсотків.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG