Доступність посилання

ТОП новини

Корабель «Славутич» відбув із Севастополя до Стамбула для участі в активації Blackseafor


Корабель управління «Славутич» Військово-Морських Сил України в неділю вийшов із Севастополя в море і взяв курс на Стамбул (Туреччина) для участі у квітневій активації міжнародного оперативного з’єднання кораблів Blackseafor.

У проводах корабля взяли участь командувач українських ВМС адмірал Віктор Максимов, члени військової ради флоту, представники влади і громадськості міста.

Звертаючись до моряків під час короткого мітингу, Віктор Максимов наголосив: «Корабель неодноразово виконував подібні завдання, і завжди повертався в рідну базу з високими оцінками».

Як повідомили у прес-центрі командування ВМС України, під час переходу морем із Севастополя до Стамбула на кораблі управління «Славутич» будуть проведені навчання та тренування, зокрема, з проходження вузькості, визначення місця корабля різними способами, плавання в штормових умовах та в умовах обмеженої видимості, захисту від зброї масового ураження, ведення артилерійського бою з надводним кораблем противника, з протимінної оборони, а також відпрацьовуватимуться задачі з боротьби за живучість корабля та інші.

Згідно з планом активації, «Славутич» у складі міжнародного з’єднання кораблів буде залучений в комплексі тактичних навчань, а також здійснить дружні візити до країн-учасниць угоди.

Чорноморська група військово-морського співробітництва Blackseafor була створена 2001 року. До її складу входять кораблі, що представляють військові флоти Болгарії, Грузії, Росії, Румунії, Туреччини та України. Цілі Blackseafor – військово-морська співпраця та обмін досвідом, участь у гуманітарних місіях, боротьба з тероризмом, пошук і порятунок жертв морських катастроф, протимінні операції, дії для захисту природного довкілля.

Як правило, двічі на рік в одному з портів Чорного моря проходить активація, тобто збір кораблів Blackseafor – по одному від кожного з флотів. Щороку міняється його командування, яке передається за алфавітним порядком назв країн.
XS
SM
MD
LG