Доступність посилання

ТОП новини

Уряд хоче штрафувати працедавців за порушення у виплаті зарплат


Міністерство соціальної політики пропонує запровадити відповідальність юридичних осіб за правопорушення у виплаті заробітної платні. Про це сьогодні в Києві повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, презентуючи законопроекти щодо легалізації заробітних плат.

Віце-прем’єр зазначив, що зокрема у міністерстві пропонують «запровадити як правопорушення ухилення від укладання трудового договору у разі фактичного допуску до роботи, а також виплата винагороди за працю без нарахування та сплати страхових внесків та податків». «Пропонується запровадити за цю норму штраф дві тисячі неоподаткованих мінімумів за кожного неоформленого працівника. На сьогоднішній день це буде 34 тисячі гривень за кожного такого працівника», – наголосив Сергій Тігіпко.

У Мінсоцполітики також пропонують визнати за правопорушення «порушення встановлених термінів виплати зарплатні та інших виплат працівникам та виплата їх у неповному обсязі». «Пропонуємо штраф у 150 неоподаткованих мінімумів за кожного працівникам, відносно якого скоєно правопорушення. Сьогодні це буде 2250 гривень», – сказав віце-прем’єр.

«Також як порушення має тлумачитися нарахування зарплатні в обсязі нижчому за встановлений законом рівень мінімальної зарплатні за виконану працівником місячну годинну норму праці – 700 неоподаткованих мінімумів або 11900 гривень за кожного працівника. Інші порушення вимог законодавства про працю – 150 неоподаткованих мінімумів», – додав Сергій Тігіпко.
XS
SM
MD
LG