Доступність посилання

ТОП новини

Дешеві авіапольоти не відповідають інтересам Бориса Колеснікова (oгляд преси)


Київ – Лідери п’яти лівих політичних сил мають намір сформувати в Україні єдину партію «європейського соціалізму». Зусилля щодо створення в Україні такої партії можна було б лише вітати, коли б не одне «але»: надмір серед керівництва партії, та й у самих партійних структурах грошовитих осіб. «Чи є в «робітничій» партії хоч один робітник?» – у статті під таким заголовком газета «День» розмірковує, чи реально, що заможні партійці справді відстоюватимуть інтереси людей найманої праці.

Розвиток вітчизняного ринку авіаперевезень може зупинитися через особисті інтереси віце-прем’єра, міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, стверджує «Газета по-українськи».

Видання пише про штучні перепони в Україні для існування так званих «лоу-костерів», себто закордонних авіакомпаній, які за рахунок обмежень послуг значно здешевлюють ціни на квитки.

Про те, чому вітчизняні можновладці не зацікавлені в оздоровленні конкурентного середовища в авіаперевезеннях, видання коротко інформує вже у заголовку публікації: «Дешеві авіапольоти не відповідають інтересам Бориса Колеснікова. Чиновника підозрюють у зв’язках із новим власником Міжнародних авіаліній України Ароном Майбергом».

Щоб зупинити нестримне подорожчання продуктів і палива, уряд готується розширити практику ручного управління цінами. Як інформує «Ділова столиця», Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило проект нової редакції закону «Про ціни та ціноутворення», який наділяє Кабінет Міністрів новими повноваженнями щодо стримування інфляції. Про реальність його втілення і наслідки йдеться в матеріалі «Цінам накажуть стояти».

Дедалі більше грошей українці витрачають на їжу. І, як стверджують «Економічні відомості», передумов для зміни цієї ситуації поки немає. Уряд же в свою чергу, як наголошує газета, «цинічно розповідає про те, що в ЄС все дорожчає ще швидше».

Докладніше з коментарями і прогнозами експертів видання знайомить у статті «Працюють за їжу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG